KCC Bank Syllabus and Exam Pattern 2015 Sample / Model paper

By | October 1, 2015
Advertisement

KCC Bank Syllabus and Exam Pattern 2015 Sample / Model paper

KCC Bank Exam Pattern 2015

Kangra Co-operative Bank

KCC Bank Exam

The Kangra Central Cooperative (KCC)Bank is a financial Banking organization of Himachal Pradesh. Recently KCC has announced 350 vacancies various posts like Officer Grade I, Officer Grade II, Officer Grade III, Clerk, Water Carrier class 4 Emp. Till now KCC has not announced official dates regarding online application, Exam date etc. but it is expected that KCC Bank exam will be conducted in October 2015. After announcement of dates Eligible & interested candidates can apply for the post till or before last date. Candidates can apply through online mode.

Exam pattern of Kangra Central Cooperative Bank is similar like other bank exams. So candidates can prepare for this exam same as others like IBPS. Exam pattern of any exam includes many things like Type of exam paper, Total number of sections or subjects, Total number of questions, negative marking procedure, Time duration of paper etc. & we know all these things are very important for any exam because layout of paper always help candidates for preparation. So we are giving you all details of KCC Bank exam 2015.

  • KCC Bank exam paper has 4 subjects which are:
  1. Quantitative Aptitude
  2. Reasoning
  3. English Language
  4. General Knowledge
  • All Questions has equal marks.
  • Number of questions will be same for all subjects.

KCC Bank Exam Syllabus 2015

After exam pattern candidates have to focus on exam syllabus. Exam syllabus all topics regarding paper. Questions which will be asked in paper all belongs to syllabus. Candidates should download exam syllabus before they start preparation. We are providing you syllabus of all subjects for KCC Bank exam.

Quantitative Aptitude(Numerical Ability)

  1. Number System
  2. Profit & Loss
  3. Time & Work
  4. Time & Distance
  5. Ratio & Proportion
  6. Square Roots
  7. Average
  8. Discount
  9. Fractional Numbers
  10. Relationship between numbers
  11. Fundamental Arithmetic Operations
  12. Percentage
  13. Simple Interested
  14. Compound Interested
  15. Mensuration
  16. LCM & HCF

Reasoning

  1. Series(Digital/Symbols/Alphabets)
  2. Digit/Symbol/Alphabet
  3. Mathematical operations
  4. Digital Arrangement
  5. Input & Output
  6. Data Sufficiency
  7. Decision Making
  8. Word Formation
  9. Classification
  10. Coding Decoding
  11. Group Analysis
  12. Relationship
  13. Analogy
  14. Direction Logic
  15. Calendar
  16. Series
  17. Syllogism
  18. Statement & Assumption
  19. Statement & Action
  20. Statement & Reason
  21. Statement & Argument

General Knowledge

  1. Knowledge of banking sectors
  2. current affairs of India
  3. International current Affairs
  4. Recent projects of government & their budject

English Language

  1. Active Voice.
  2. Fill in the Blanks
  3. Synonyms
  4. Cloze Test.
  5. Direct Speech
  6. One word substitution
  7. Idioms
  8. Antonyms
  9. Improvement of Sentences
  10. Sentence Errors
  11. Phrases
  12. Indirect Speech
  13. Passive Voice
  14. Verb
  15. Adjective
  16. Adverb
  17. Preposition
  18. Vocabulary
  19. Tenses
  20. Articles
  21. Noun
  22. Pronoun

KCC Bank Previous Year Paper Download

The best way to prepare for any exam is to solve previous year paper or sample papers. Previous year papers gives idea about the type & level of question. Most important thing for any exam is practice & candidates can do that to solve previous year papers.Way of asking the questions is always remain same for bank exams so candidates should advice to download previous year papers. Previous year papers are available here:

KCC Bank Previous year paper of General Awareness

  1. A data warehouse is which of the following?
    (A) Can be updated by the end users
    (B) Contains numerous naming conventions and formats
    (C) Organized around important subject areas
    (D) Contains only current data
    (E) None of these
    Ans : (C)
  2. All of the following are examples of real security and privacy risks Except _____
    (A) hackers
    (B) spam
    (C) viruses
    (D) identify theft
    (E) None of these
    Ans : (B)
  3.  The OSI model is divided into _______ processes called layers.
    (A) five
    (B) six
    (C) seven
    (D) eight
    (E) None of these
    Ans : (C)
  4.  ________ are specially designed computer chips reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.
    (A) Servers
    (B) Embedded computers
    (C) Robotic computers
    (D) Mainframes
    (E) None of these
    Ans : (B)
  5. ________ Viruses are often transmitted by a floppy disk left in the floppy drive
    (A) Trojan horse
    (B) Boot sector
    (C) Script
    (D) Logic bomb
    (E) None of these
    Ans : (B)

6. URL stands for ……..
(A) Universal Research List
(B) Universal Resource List
(C) Uniform Resource Locator
(D) Uniform Research Locator
(E) None of these
Ans : (C)

Advertisement

7.Programs from the same developer , sold bundled together , that provide better integration and share common features , toolbars and menus are known as ….
(A) software suites
(B) integrated software packages
(C) software processing packages
(D) personal information managers
(E) none of these
Ans : (A)

8. ______________ Servers store and manages files for network users.
(A) Authentication
(B) Main
(C) Web
(D) File
(E) None of these
Ans : (D)

9. ___________ Terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
(A) Data
(B) Sales
(C) Query
(D) (Point-of-sale (POS)
(E) None of these
Ans : (B)

10. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and ______ software to work together.
(A) Management
(B) processing
(C) utility
(D) application
(E) None of these
Ans : (D)

KCC Bank Previous Year Paper of Reasoning

  • 1.Which of the following will come in place of question mark? AC     DG     HL     ?     SY1) QU

    2) MR

    3) NS

    4) NU

    5) MS

    Ans: (2)

  • 2.Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?1) India

    2) Asia

    3) Antarctica

    4) Australia

    5) Europe

    Ans: (1)

    3. Among A, B, C and D, A has to travel more than any other friend to reach the office. C travels a certain distance which is not as much as B but greater than D. Who amongst them travels the least distance to reach the office?

    1) B

    2) D

    3) A

    4) Cannot be determined

    5) None of these
    Ans: (2)

    4. How many meaningful English words can be formed with the letters RCA using each letter only once in each word?

    1) None

    2) One

    3) Two

    4) Three

    5) More than three

    Ans: (3)
    5. How many such pairs of letters are there in the word TACKLE, each of which has as many letters between them in the word (in both forward and backward directions) as they have between them in the English alphabetical series?

    1) None

    2) One

    3) Two

    4) Three

    5) More than three

    Ans: (3)

    6. ‘Rubber’ is related to ‘tree’ in the same way as ‘silk’ is related to

    1) cloth

    2) insects

    3) fabric

    4) handicraft

    5) weave

    Ans: (2)

  • 7.In certain code, ‘FETCH’ is coded as ‘GBSDE’ and ‘DRIVE’ is coded as ‘DUHQC’. In the same code ‘GROUND’ will be coded as1) HSPVOE

    2) FQNTMC

    3) EOVPSH

    4) CMTNQF

    5) CMQNTF

    Ans: (4)

8. The positions of the first and the sixth letters of the word CARPET are interchanged; similarly, the positions of the second and fifth letters; and the third and fourth letters are interchanged. In the new arrangement thus formed, how many alphabets are there between the letter which is second from the right and the letter which is second from the left end, in the English alphabetical series?

1) None

2) One

3) Two

4) Three

5) More than three

Ans: (4)

9. A mountain would necessarily have

1) some trees

2) a valley

3) a peak

4) a steep cliff

5) snow

Ans: (3)

10.If each vowel of the word PRINCELY is changed to the  next letter in the English alphabetical series and each consonant is changed to the previous letter in the English alphabetical series and then the alphabets thus formed are arranged in alphabetical order from left to right, which of the following will be fourth from the left ?

1) M

2) J

3) B

4) O

5) K

Ans: (5)

KCC Previous Year Paper of Numerical Ability

  • 7878 – 4545 + 5454 =? + 44441) 4334

    2) 3434

    3) 4242

    4) 4343

    5) None of these

    Ans: (4)

  • 69.69 – 51.54 + 73.65 =? + 32.421) 47.44

    2) 53.88

    3) 58.38

    4) 44.74

    5) None of these

    Ans: (5)

  • ?% of 650 + 844 = 10001) 54

    2) 24

    3) 34

    4) 14

    5) None of these

    Ans: (2)

  • (4)4÷ (16)3 × 256 = 4(? – 6)1) 3

    2) 6

    3) 9

    4) 5

    5) None of these

    Ans: (5)

  • (15)2– (5)3 + √625 + 44 = (?)21) √17

    2) 17

    3) √13

    4) 13

    5) √269

    Ans: (4)

  • (23 × 8) – (13 × 5) + 67 =? × 61) 21

    2) 34

    3) 41

    4) 33

    5) None of these

    Ans: (5)

  • 36% of 650 – 14% of 560 =?1) 147.6

    2) 154.7

    3) 149.7

    4) 155.6

    5) None of these

    Ans: (4)

  • (32.4 × 8 × 5 + 4) ÷ 26 + 14 = (?)21) 8

    2) √8

    3) (64)2

    4) -√8

    5) 64

    Ans: (1)

  • (23 – 135) ÷ 4 =? ÷ (-6)1) 7

    2) 168

    3) -168

    4) -7

    5) None of these

    Ans: (2)

Official Website: www.kccb.in

Get Government Job Updates

Subscribe to our mailing list and get Latest Naukri in your email inbox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *